9
Lis
2017

Patříte mezi ty, kteří se rozhodují zda uzavřít či neuzavřít životní pojištění. A pořád řešíte pro a proti? Je dobré se nad tím trochu zamyslet a položit si několik otázek.

Co od životního pojištění očekávám?
Co mi má pokrýt v případě nenadálých i dlouhodobých zdravotních problémů?
Co je pro mě důležité?


Již jste se rozhodli navštívit pojišťovacího poradce a dokonce už máte domluvenou schůzku? Gratulujeme, první krok máte úspěšně za sebou a teď se stačí na schůzku řádně připravit.

- Sami si zmapujte svůj zdravotní stav! (berete nějaké léky - jaké a na co, kolik, jak dlouho, jaké úrazy máte za sebou, jste pro nějaký zdravotním problém sledován odborných lékařem,...)

 pro uzavření životního pojištění bude potřeba znát jméno, adresu, kontakt na vašeho ošetřující lékaře

- Čím dřív tím líp - čím dřív se rozhodnete uzavřít životní pojištění, tím pro vaši peněženku líp. S věkem ceny pojištěných rizik rostou a navíc i zdravotních neduhů je čím dál více a pak vás mohou nemile překvapit výluky z pojištění.

-  Pravda vždy vítězí nad ... vždyť to znáte :-) - při jednání a sjednávání životního pojištění vždy uvádějte pravdu o vašem zdravotním stavu. Jakmile vědomě zamlčíte např. již třikrát operované koleno a budete jej chtít při dalším úrazu krýt životní pojistkou, může si pojišťovna vyžádat starší lékařské zprávy a po zjištění lži úraz nezaplatit. Pak se navzájem vystavujete nepříjemnému jednání i zklamání z očekávaného proplacení. Proto je opravdu na místě říci pravdu o Vašem zdravotním stavu při vstupu do pojištění, ať i Vy i pojišťovna víte na čem již od začátku pojištění jste.

 překvapilo vás, že jste na již dříve operované koleno dostali výluku z pojištění? Věřte, že pojišťovna se snaží již od začátku k vám být férová a říct narovinu, že koleno již nezaplatí, když bylo zraněno před vstupem do pojištění. V případě, že s tím nesouhlasíte, zkuste obejít více pojišťoven, ale věřte, že ve většině z nich historický úraz bude ve výluce.

- Pojišťovna = váš partner jistoty - Vaše pojistka není nutným zlem, ale má být právě Vašim partnerem v životních situacích, kdy potřebujete pomoc. A z tohoto pohledu si vyberte pojišťovnu, které věříte, pojišťovacího poradce, se kterým si rozumíte a věříte mu, že Vám nabízí to nejlepší pro Vás a ne pro svoji provizi. Není ostudou se v případě neshody slušně rozloučit a hledat někoho pro Vás příjemnějšího k jednání. Všichni jsme jen lidé a to co sedí našemu kamarádovi nemusí sedět nám.

Jde o Vás a Váš život!