22
Črn
2017
Každoročně volí dovolenou v zahraničních destinacích tisíce českých turistů. Mnozí z nich již berou za samozřejmé, že se na cestu pojistí, ale jsou i mnozí, kteří uzavření cestovního pojištění neřeší. Když se nic nepřihodí, je to v pořádku, ale je to risk, trochu hra na náhodu. Když přijdou zdravotní komplikace, léčba se může vyšplnat na desítky až stovky tisíc korun a to už dovolenou pořádně prodraží.

Podle statistik pojišťoven se nechá v zahraničí ošetřit každý desátý pojištěný klient. U většiny případů jde o méně závažná ošetření, ale u vážných případů jde o výdaje za statisíce až miliony. A to nemluvíme o ztrátě zavazadel na letišti nebo když se vám povede rozbít některou ze součástí vybavení hotelu, zde jde o částky poměrně menší než u léčebných výloh, ale také jsou nežádoucí pro vaši peněženku. 

Jak postupovat, když v zahraničí potřebuje lékařskou pomoc a jste pojištěni:

 nejprve kontaktujte asistenční službu - je v českém jazyce a k dispozici 24hodin denně
 operátor vám pomůže se v situaci zorientovat a vyhledá nejbližší zdravotní zařízení
 při závažných zdravotních komplikacích v rámci EU volejte linku 112, asistenční služba vám pomůže s tlumočením
 pojišťovna poskytne garanci platby, tím zajistí ošetření a nejspíše nebudete muset za zákrok platit přímo
 asistenční služba vám zajistí konzultaci zdravotního stavu a nastavené léčby s českým lékařem a bude také v kontaktu s vašimi nejbližšími
 pojišťovna v případě potřeby zajistí přepravu zpět do Česka (sanitka, vrtulník, apod.)
 rada pro vás: v případě plateb u lékaře uschovejte všechny doklady, lékařské zprávy a jiné, které poté předáte své pojišťovně, která vám výlohy spojené s úrazem či nemocí proplatí.


V době nestálé společenské situace doporučujeme si ověřit, zda vámi vybraná pojišťovna pojišťuje i proti následkům teroristické hrozby.

Krásnou dovolenou bez zdravotních i jiných komplikací přeje Allianz Samson