6
Pro
2016
Léto už je dávno za námi a my už očekáváme krásné a poklidné vánoční svátky. U některých z Vás tuším pousmání nad plánovaným úklidem a rally po obchodních domech či na stránkách e-shopů. To vše k Vánocům patří, ale pro mnohé z nás je to i období zimních radovánek a dovolených. Již voskujete lyže, snowboardy, děti již oprášily své boby či sáně? Sněhová nadílka letos vypadá nadějně. Těm, kteří jste se rozhodli utéci před vánočním shonem či udělat si volno po něm, tiše závidím.

Dáváte přednost horám v zahraničí nebo naopak dovolené v teplých krajích? Nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění. I když jste jej zatím nepotřebovali, neřešili jste úraz v zahraničí ani náhlou zdravotní indispozici, určitě jej doporučujeme už jenom kvůli vaší jistotě. Na cestách Vás může potkat cokoliv.

Co cestovní pojištění vlastně garantuje?
-        Pojištění léčebných výloh v zahraničí (např. převoz do nemocnice, různá vyšetření, ošetření, jiná důležitá specifická vyšetření)
-        Úrazové pojištění
-        Pojištění zavazadel
-        Pojištění odpovědnosti za škodu
-        Asistenční služby

V případě potřeby lze sjednat připojištění rizikových sportů, připojištění zavazadel a pojištění stornovacích poplatků.

Pozor! Cestovní pojištění se nevztahuje na léčení chronických onemocnění, která existovala ještě před začátkem pojištění a nebyla ještě v době pojištění stabilizovaná.

Nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění ještě před výjezdem do zahraničí, a když přece jen zapomenete, lze vše sjednat i on-line, jen pozor, aby podmínkou sjednání nebylo uzavření v České republice. Pokud by tomu tak bylo, bylo by vaše cestovní pojištění na danou cestu či dovolenou neplatné, museli byste se vrátit a znovu vycestovat.

Pozor na karenční dobu! Co to vlastně je? Banka či pojišťovna Vám umožní sjednání cestovního pojištění on-line ze zahraničí, ale zároveň v pojistných podmínkách má nastavenou právě karenční dobu, po kterou pojištění není platné. Tzn. že pokud se v této době zraníte, je to jako byste cestovní pojištění neměli. Karenční doba může být např. 1hodina, 3dny, ale i 7dní (např. u některých bank). Je to velice individuální.

Teď si dovolím malou reklamu . Jednou z pojišťoven, kde si smíte cestovní pojištění sjednat ze zahraničí a zároveň je platné pro danou cestu, je Allianz pojišťovna. Pokud jste tedy na dovolené, sjednáte si pojištění on-line a rovnou jej zaplatíte, platí vám okamžitě. 

Pokud jste dočetli až sem, chceme Vám za Allianz Samson popřát hezkou zimní dovolenou bez nehod a úrazů.