26
Říj
2016

Plánujete refinancování hypotéky a říkáte si, ještě je čas. Zpozorněte!

Od dubna 2017 se zcela mění podmínky pro získávání hypoték. Již nebude možno získat 100% hypotéku, tato varianta bude možná jen ve spojení se stavebním spořením. Určitě se na tuto možnost propojení ptejte u své banky. Ale to ještě není tou nejzásadnější změnou.
Už od prosince letošního roku začne platit nový zákon o spotřebitelském úvěru, který bude půjčky na bydlení regulovat. Jeho cílem je ochrana klienta a také větší možnosti při předčasném splácení hypotéky. Změny podle všech indicií úvěry na bydlení zdraží a sazby by měly začít růst. Dle Jana Sadila, šéfa Hypoteční banky, se banky chystají na návrat ke kratším fixacím na 3 – 5let.
Velký tlak bank se zaměří na bonitu klienta, tj. budou se mnohem důkladněji zkoumat příjmy a výdaje žadatele. Již žádné půjčování bez doložení příjmů. U osob samostatně výdělečně činných bude potřeba dokládat 2 daňová přiznání.
Uvědomte si, že hypotéka je zátěží na delší životní období a tak při plánování hypotéky myslete na úskalí a nebezpečí, která vás mohou potkat (např. změny úrokových sazeb, pokles příjmu z důvodu rodičovské dovolené či ztráta zaměstnání, dlouhodobá pracovní neschopnost až plná invalidita). Dobře nastavená strategie financování bydlení včetně našetřených rezerv vám mohou ušetřit spoustu nepříjemností. Vámi zvolená splátka by nikdy neměla být nad vaše finanční možnosti. A když už rezervy sice jsou, ale nejsou nijak vysoké, soustřeďte se na kvalitně nastavené životní pojištění. Zde můžete využít pojištění nabízené bankou, u které si úvěr sjednáváte nebo na své vlastní životní pojištění. U druhé možnosti je výhodou, že je nezávislé na bance a funguje i v případě změny banky.

Pokud plánujete žádat o hypotéku či refinancovat můžeme Vám pomoci. Profesionálové Allianz pojišťovny se o Vás postarají.

Více informací a přínosných rad ohledně refinancování a konsolidace spotřebitelských úvěrů poskytne tým Allianz Samson s. r. o. na Táborské 74, Brno.
Tel: 776 896 509, 602 932 081 Email: kancelar.taborska@tiscali.cz